Auto

Nouă din zece clienţi şi-au luat maşini scumpe second-hand

16.08.2010, 23:55 30

Din totalul celor care şi-au înmatriculat o maşină din segmentulpremium în primele şapte luni ale acestui an nouă din zece au optatpentru un automobil la mâna a doua importat din Europa de Vest,potrivit statisticilor Poliţiei.
Procentul este de aproape trei ori mai mic comparativ cu perioadade boom economic din 2007 şi 2008, când înmatriculările de maşinipremium noi deţineau 30% din totalul înregistrărilor. Reducereacelor noi vine în contextul în care în urmă cu trei ani dealeriimărcilor premium ofereau clienţilor un discount de cel mult câtevaprocente şi doar în cazul anumitor modele, în timp ce în prezentaproape toate brandurile oferă reduceri de două cifre din preţul delistă.
În cazul mărcilor Audi şi Mercedes-Benz procentul înmatriculărilorsecond-hand s-a apreciat faţă de anul trecut, în timp ce în cazulBMW acesta a evoluat în favoarea celor noi. "În general piaţa autoa devenit mult mai volatilă şi mai puţin predictibilă. În segmentulpremium există mărci care au înregistrat căderi importante alevânzărilor, în timp ce altele au crescut", a subliniat CristianVlaşin, sales manager BMW Group România. Maşinile premium la mâna adoua importate au o vechime de până în cinci ani şi sunt maiatractive faţă de unele noi în condiţiile în care acestea sedevalorizează cu 30% în primul an de la achiziţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO