Auto

Noul Kia Rio vine în septembrie

Noul Kia Rio vine în septembrie

Autor: Bogdan Alecu

23.08.2011, 13:02 848

Kia Rom Auto, importatorul mărcii sud-coreene pe piaţa locală, va lansa noua generaţie a lui Rio la finele lunii viitoare, potrivit oficialilor companiei. Dacă generaţia anterioară a lui Rio era proiectată pe aceeaşi platformă cu Hyundai Accent, acum Rio se încadrează în clasa mică, fiind un hatchback care concurează cu modele precum Renault Clio, Skoda Fabia sau Opel Corsa.

Gama de motorizări este acum concentrată pe reducerea consumului şi implicit a emisiilor de noxe. Pentru început Rio va fi disponibil cu patru motorizări, două diesel - de 1,1 şi 1,4 litri, de 70 respectiv 90 CP, respectiv două pe benzină - 1,2 GDI 87 CP, supraalimentat şi cu injecţie directă de benzină şi unul de 1,4 litri şi 109 CP.

Faţă de generaţia anterioară, care a fost cel mai bine vândut model Kia pe piaţa locală până când a fost lansat modelul cee'd în 2007, noul model dispune de un ampatament mărit cu 70 mm la 2.570 mm şi un portbagaj care a ajuns la 292 litri în cazul versiunii hatchback şi 390 de litri la sedan.

Preţurile oficiale vor fi comunicate luna viitoare odată cu lansarea noului model dar cel mai probabil acestea vor porni de la aproximativ 10.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO