Auto

Nu avem drumuri, dar avem SUV-uri. Vezi aici ce maşini şi-au cumpărat românii în T1. GALERIE FOTO

Nu avem drumuri, dar avem SUV-uri. Vezi aici ce maşini şi-au cumpărat românii în T1 GALERIE FOTO

Vezi aici ce maşini şi-au cumpărat românii în T1

Autor: Bogdan Alecu

14.04.2012, 19:46 1784

Starea drumurilor, zăpada din luna februarie dar şi perspectivele în ceea ce priveşte construcţia şi reabilitarea de drumuri a împins unul din zece români să-şi cumpere un Duster, potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Dacă la nivelul lunii februarie discutam de o singură lună în care Duster a depăşit vânzările Logan, creşterea vânzărilor SUV-ului din martie a dus SUV-ul produs la Mioveni pe prima treaptă a podiumului cu 1.369 de maşini, în creştere cu aproape 40% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce vânzările Logan s-au clasat pe locul secund cu 1.349 de maşini, în scădere cu 12 procente. Mai mult, românii nu doar au cumpărat un Duster "ieftin", ci au preferat versiunea diesel 4x4, care costă aproximativ 15.000 de euro, dublu faţă de preţul mediu al unui Logan.

Pe de altă parte, în primul trimestru al acestui an nu a fost în derulare niciun program de tip "Rabla" prin care cele mai mari vânzări sunt înregistrate de Logan.

După Logan, pe locul trei se clasează Skoda Octava, adică tot un model de peste 15.000 de euro, care în continuare îşi menţine poziţia de cea mai bine vândută maşină de import, cu 671 de unităţi, în creştere cu 1,5%. Logan MCV câştigă o poziţie şi urcă de pe cinci pe patru, cu 517 maşini, în creştere cu 10%. Ford deţine locurile cinci şi şase cu Fiesta şi Focus, cu aproape 440 de maşini fiecare, ambele înregistrând creşteri puternice, de 60% respectiv 90%. Locurile şapte, opt, nouă şi zece sunt deţinute de mărci ale grupului VW - Golf, Skoda Fabia, Passat şi Jetta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO