Auto

Pistolarul inteligent

Pistolarul inteligent
19.10.2004, 00:00 26

Sau mai bine spus "smart": in primul rand, datorita platformei tehnice originale a lui Smart Forfour; in al doilea rand, pentru ca aduce un suflu nou in domeniul citadinelor, fiind clar destinat tinerilor.



Cu toate ca Mitsubishi este cunoscut mai mult prin performantele sale in competitiile dure, gen Paris-Dakar sau WRC, japonezii au indelungi state de functionare in segmentul automobilelor de oras, nu mai putin de cinci generatii Colt fiind comercializate pana acum. Putem spune ca acest model a fost unul dintre diamantele din sigla marcii numai in ceea ce priveste fiabilitatea, insa acum s-a rezolvat si problema originalitatii, intr-o maniera chiar reusita.
Daca Smart Forfour ofera spatiu pentru doar patru pasageri, pe Colt l-am putea porecli Forfive, acesta urmand sa concureze cu nou-venitii Fiat Idea si Renault Modus, asa incat cei cinci pasageri vor beneficia atat de habitaclul spatios, cat si de modularitatea specifica unui monovolum. Bancheta poate culisa, astfel ca puteti alege intre un spatiu mai mare pentru bagaje (cam 315 litri) si unul mai generos pentru genunchii persoanelor din spate.
Daca se renunta la bancheta, cei 650 de litri ramasi vor putea fi utilizati dupa cum doreste proprietarul. Sau proprietara - de data aceasta, designul noului Colt va frange inimile mai multor Eve decat predecesorii sai. Cum altfel, cand liniile exterioare nu exprima altceva decat dinamism (ba chiar masculinitate), iar tapiteria moderna si consola cu ale ei comenzi translucide te transpun intr-un univers confortabil si foarte luminos, fapt care face necesara prezenta climatizarii in zilele insorite?
"Unde te va duce Colt?" - deviza celor de la Mitsubishi ne indica destinatii de vacanta sau, de ce nu, cluburi de noapte. Ritmurile house nu stim in ce masura se vor potrivi motorului de 1,3 litri si 95 CP - mai degraba ne gandim la muzica disco a anilor '80: relaxanta, placuta si nu prea alerta. In schimb, propulsorul de 1,5 litri si 105 CP aproape ca ii va multumi pe amatorii de senzatii ceva mai tari, consumul anuntandu-se atractiv: 6,2 l/100 km. Cand am spus senzatii tari, nu ne-am gandit ca noul Colt ar fi fratele mai mic al lui Lancer EVO! Vorbim, totusi, despre un monovolum a carui suspensie mai simpla mizeaza pe confort, nu pe adrenalina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO