Auto

Producătorii de vagoane îşi caută cadenţa doar prin contracte la export. Din România nu vine nicio comandă

Producătorii de vagoane îşi caută cadenţa doar prin...

Autor: Mirabela Tiron

26.05.2016, 00:00 336

Topul produ­că­torilor de ma­terial rulant este condus de compania Astra Rail Industries, care a ajuns la afaceri de 595 de milioane de lei anul trecut, faţă de 591 de milioane de lei cu un an în urmă, producţia fiind stimulată de contractele din străinătate.

Astra Rail Industries, companie construită de germanul Thomas Manns, 39 de ani, pe structura fabricilor Astra Vagoane Arad, Meva şi Romvag Caracal, pro­duce doar pentru export, a câştigat clienţi din Marea Britanie, Franţa sau Austria. 

Compania produce anual aproximativ 2.000 de vagoane de marfă care circulă pe căile fe­rate europene, alături de aproxi­­mativ 5.000 de boghiuri, dintre care 4.000 sunt pentru con­sumul propriu şi peste 1.000 pentru diferiţi clienţi din Europa. În mod direct, exporturile sunt orientate către clienţi europeni, însă prin intermediul lor vagoanele româneşti ajung şi pe alte continente.

Locul doi este ocupat de compania Alstom, care nu a făcut publice datele pe 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO