Auto

Producătorul sud-coreean de componente auto Hanon Systems îşi extinde operaţiunile din Ungaria. A fost atras de infrastructura de acolo

Producătorul sud-coreean de componente auto Hanon...

Autor: Bogdan Cojocaru

30.11.2018, 00:00 147

Hanon Systems, furnizor sud-coreean de sisteme de management al energiei şi căldurii pentru sectorul auto, va investi 36,7 miliarde de forinţi (113,5 milioane euro) pentru extinderea operaţiunilor din Ungaria, a declarat ministrul afacerilor externe şi comerţului Peter Szijjarto, citat de Budapest Business Journal.

Hanon Systems Ungaria, activă în această ţară din 1991, va extinde capacitatea de producţie a bazei de la Szekesfehervar, oraş legat direct de Budapesta prin autostrada M7, şi îşi va stabili noi baze la Pecs (important centru auto) şi Retsag, oraş aflat pe drumul care leagă Budapesta de graniţa cu Slovacia, a spus Szijjarto. Guvernul sprijină investiţia, care va crea 516 locuri de muncă, cu subvenţii de 7,5 miliarde de forinţi (23,2 milioane euro), a precizat oficialul. La Pecs vor fi create 450 de locuri de muncă. Acolo, Hanon Systems va produce compresoare pentru Volkswagen, Audi, Peugeot, Ford, BMW şi alţi producători auto.

Compania fabrică compresoare şi la Szekesfehervar. La Retsag va produce piese turnate din aluminiu. Coreenii au explicat că au ales Ungaria pentru aceste investiţii datorită experienţei favorabile în această ţară, a calităţii forţei de muncă locale şi a dezvoltării infrastructurii.

Investiţia va fi o piatră de temelie pentru extinderea în Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO