Auto

Razie pe şoselele din Ilfov: zeci de amenzi şi două dosare penale

Razie pe şoselele din Ilfov: zeci de amenzi şi două...

Autor: Petru Mazilu

18.12.2022, 08:11 40

Poliţiştii au făcut o razie în zona Otopeni pentru a-i verifica pe şoferi. În urma acţiunii au fost date zeci de amenzi şi au fost întocmite două dosare penale.

IPJ Ilfov a anunţat că în noaptea de sâmbătă spre duminică „poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov şi ai Poliţiilor Oraş Bragadiru, Buftea şi Otopeni, împreună cu luptătorii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Ilfov şi jandarmi ilfoveni au acţionat în sistem Blitz pe DN1-km18-Otopeni, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, cu precădere pentru depistarea persoanelor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive, dar şi a celor care nu respectă regimul legal de viteză.”

În urma acţiunii, poliţişti rutieri au aplicat 36 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.440 lei. Dintre acestea,16 sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, cinci pentru că nu a fost purtată centura de siguranţă şi trei pentru defecţiuni tehnice.

A fost retinut un permis de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Şoferii opriţi au fost testaţi cu aparatele alcooltest şi drug test. Doi dintre ei au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatul alcooltest a indicat valoarea de 0,99 şi 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferii au fost duşi la unităţi spitaliceşti pentru prelevarea de mostre biologice.

Poliţiştii au întocmit două dosare penale, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO