Auto

Renault trimite angajaţi în şomaj tehnic din lipsa cererii. Dacia continuă să producă la capacitate maximă

Renault trimite angajaţi în şomaj tehnic din lipsa cererii. Dacia continuă să producă la capacitate maximă

Foto: Octav Ganea

Autor: Bogdan Alecu

24.10.2011, 17:20 1575

Grupul francez Renault, care deţine şi uzina Dacia de la Mioveni, va trimite angajaţi în şomaj tehnic pentru a se adapta unei încetiniri cererii, indicat, luni, un purtător de cuvânt al producătorului auto, citat de AFP. Fabrica de la Douai, din nordul Franţei, unde este produs modelul Scenic, va fi închisă în perioada 26 octombrie-1 noiembrie. Alte fabrici vor adopta măsuri similare în intervalul 29 octombrie-1 noiembrie, a spus purtătorul de cuvânt, adăugând că astfel de decizii sunt "foarte frecvente".

Decizia contructorului francez nu afectează uzina Dacia din România, aceasta înregistrând în continuare o producţie medie zilnică de aproape 1.400 de maşini pe zi.

"Pentru moment, la Dacia nu sunt prevăzute schimbări în ceea ce priveşte programul de lucru sau numărul angajaţilor. Uzina lucrează acum la capacitate maximă pentru a satisface cererile clienţilor. În viitor, uzina îşi va adapta programul şi personalul la cererea de piaţă", a declarat Anca Oreviceanu, directorul de comunicare al Group Renault România. În prezent la Dacia se produc cu 3% mai puţine maşini ca anul trecut, în timp ce exporturile au scăzut cu numai 1%, în condiţiile în care constructorul nu a anunţat anul acesta niciun model sau versiune nouă.

Un alt mare producător auto francez, PSA Peugeot Citroën, a anunţat în septembrie că unele fabrici vor fi afectate de măsuri de şomaj parţial în octombrie. în plus, grupul a programat o reuniune a conducerii pentru miercuri, fără a preciza agenda de discuţii.

PSA a anunţat deja că va rezilia contractele a 300 de angajaţi temporar la o fabrică de lângă Paris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO