Auto

România a mai pierdut o investiţie? Bosch alege Serbia pentru o nouă fabrică

România a mai pierdut o investiţie? Bosch alege Serbia pentru o nouă fabrică

Foto: AFP

Autor: Bogdan Alecu

08.12.2011, 14:47 1373

Grupul Bosch va investi 70 de milioane de euro într-o unitate de producţie pentru sisteme de ştergere pentru parbriz lângă Belgrad, în Serbia. Investiţia se va derula până în 2019. Lucrările de construcţie vor demara în prima parte a anului viitor, iar producţia la începutul lui 2013. Uzina va avea o suprafaţă de 22.000 mp, iar până în 2019 numărul angajaţilor la 620 de persoane. Potrivit oficialilor companiei, Bosch a ales Serbia deoarece este un bun punct de aprovizionare pentru Europa Centrală.

În luna septembrie a acestui an Bosch analiza posibilitatea unei investiţii la Cluj, în parcul industrial Tetaro, existând la acea vreme discuţii cu Executivul de la Bucureşti. În prezent nu se poate confirma dacă investiţia din Serbia o va anula pe cea din România.

Pe plan local grupul german deţine investiţii în Bucureşti, Blaj şi Timişoara, unde lucrează peste 1.100 de angajaţi, cel mai mare client al grupului fiind Dacia, care reprezintă 40% din cifra de afaceri a Bosch în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO