Auto

Seria 1 sporeste vanzarile grupului BMW

15.12.2004, 00:00 19



Bayerische Motoren Werke, al doilea mare producator de automobile de lux din lume, a raportat o crestere de 7,3% in vanzarile realizate luna trecuta, crestere antrenata de noile modele BMW din Seria 1 si Seria 3, informeaza Bloomberg.



In luna noiembrie vanzarile s-au majorat pana la 104.400 de vehicule, in timp ce vanzarile in primele 11 luni ale anului au castigat 8,6%, atingand cifra de 1,09 milioane de unitati, potrivit informatiilor comunicate de compania germana. Vanzarile brandului BMW in luna noiembrie au urcat cu 7%, pana la 89.700 unitati, iar vanzarile brandului Mini au crescut cu 9,4%, la 14.630 automobile.



"Cu aceste cifre, obiectivul nostru pentru acest an de a ne spori vanzarile cu un ritm apropiat de 10% la nivelul grupului, este in acest moment realizabil", a declarat Michael Ganal, director de vanzari la BMW.



La sfarsitul anului BMW estimeaza ca va raporta un nivel record al castigurilor, ca urmare a introducerii a zece noi modele. Producatorul auto cu sediul la Munchen a inregistrat un profit pe al treilea trimestru mai mare cu 7,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, compania reusind sa atraga din clientii Mercedes-Benz, subsidiara grupului DaimlerChrysler.



Luna trecuta BMW a vandut 80 de automobile marca Rolls-Royce, aducand totalul autovehiculelor vandute in cele 11 luni ale anului la 636 de unitati. In acest an compania a avut un obiectiv de vanzari de 1.000 de autoturisme Rolls-Royce Phantom.



Rolls-Royce si-a justificat performantele sub asteptari prin intarzierile aparute in punerea la punct a unei retele globale de distributie, precum si prin incertitudinea economica din Europa din aceasta perioada.



BMW a vandut 26.900 de automobile din clasa compacta din Seria 1, de la lansarea care a avut loc in luna septembrie. De asemenea constructorul german a reusit sa comercializeze peste 3 milioane de automobile din Seria 3 de la introducerea pe piata a modelului din 1998, care este considerat a fi un nivel record pentru companie, pentru un singur model.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO