Auto

Şi înmatriculările de maşini au revenit pe plus în septembrie

Autor: Bogdan Alecu

11.10.2010, 12:35 18

Înmatriculările de autoturisme au înregistrat în septembrie unavans de aproape 1% faţă de perioada similară a anului trecut, laaproape 6.900 de maşini, potrivit statisticilor Direcţiei RegimPermise şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRCPIV).

Septembrie este prima lună din acest an în care înmatriculările aurevenit pe plus, după ce în lunile anterioare s-au înregistratscăderi de până la 85%, luna trecută fiind totodată prima în careatât vânzările cât şi înregistrările s-au aflat pe plus. Avansulvine în contextul în care în acest an vânzările de maşini s-auapreciat inclusiv în luna iunie, înaintea majorării TVA-ului de la19 la 24%.

În ceea ce priveşte importurile de maşini second-hand, acesteas-au apreciat cu mai bine de 50% luna trecută, la aproape 17.900 deautomobile, raportul fiind de aproape trei maşini la mâna a doua launa nouă.

În topul mărcilor cu cele mai multe înmatriculări în septembriese află Dacia, cu aproape 1.800 de autoturisme, urmată de Opel cu700 de maşini, Volkwagen cu 654 şi Renault cu 599 de automobile. Înceea ce priveşte topul pe second-hand, pe primele locuri seregăsesc tot Volkswagen şi Opel cu aproape 4.800 de maşinifiecare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO