Auto

Topul celor mai vândute maşini de peste 20.000 de euro. Mercedes, detronat de Audi şi BMW în preferinţele românilor

Topul celor mai vândute maşini de peste 20.000 de euro

Autor: Bogdan Alecu

09.03.2011, 20:22 55

Automobilele premium, cu preţuri care pornesc de la peste 20.000de euro, au înregistrat în primele două luni un avans dublu faţă decel al pieţei, deşi volumele continuă să fie la jumătate faţă denivelul înregistrat în acelaşi interval din 2008

Piaţa premium a înregistrat un avans de peste 30% în primeledouă luni ale acestui an, potrivit statisticilor jucătorilor dinauto, la aproape 700 de unităţi.

Astfel, maşinile din segmentul superior de preţ sau apropiat carate de creştere de cel al vehiculelor comerciale, care în acelaşiinterval au urcat cu aproximativ 50%, la 2.000 de unităţi.

"Vânzările din segmentul premium vor cunoaşte o accelerare şimai puternică din luna martie, dar nu este suficientă ca să sejustifice optimismul din piaţă", a spus Viorel Niculescu, carecontrolează dealerul Jaguar Land Rover ATT şi care între 1992 şi2005 a deţinut funcţia de director general al Romcar, fostulimportator Ford pe piaţa locală, parte a Ţiriac Holdings.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO