Auto

Un grup de mecanici care realizau copii de maşini sport de lux şi le vindeau pe Internet cu 40.000 de euro au fost arestaţi

Un grup de mecanici care realizau copii de maşini sport...

Autor: Octavian Calei

02.08.2013, 10:28 7396

Un grup de mecanici care fabricau replici de maşini sport de lux şi le vindeau pe Internet au fost arestaţi de poliţie, 19 maşini fiind confiscate din atelierul acestora, scrie Business Insider.

Cei 8 bărbaţi realizau copii fidele de Ferrari F430 şi Aston Martin într-un atelier din Valencia, Spania şi le vindeau cu preţuri pornind de la 40.000 de euro. Deşi nu este menţionat în raportul poliţiei ce fel de maşini erau folosite pentru a realiza imitaţiile, în imaginile publicate se poate observa un motor de Toyota, ceea ce ar însemna că maşinile ar putea să fi fost nişte modele MR2, folosite adesea de către cei care fac replici de maşini premium.

Replicile erau făcute din fibră de sticlă şi imitau în detaliu componentele mecanice. Până şi roţile cu etrierele de frână aveau pe ele marca Ferrari.

Deşi pe piaţă se găsesc multe copii mai mult sau mai puţin fidele de maşini sport, rareori cei care le realizează sunt găsiţi şi prinşi de către oamenii legii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO