Auto

Vanzarile de limuzine de lux ruleaza de doua ori mai repede decat piata

16.08.2006, 19:58 37

Vanzarile de limuzine de lux au crescut in primele sapte luni ale anului cu aproape 60%, de doua ori mai mult decat ritmul general al pietei de import.
Marcile de lux germane Mercedes si Audi si-au dublat si chiar triplat in primele sapte luni ale anului vanzarile de limuzine din segmentul F (considerat al masinilor de lux), in conditiile in care pretul unor modele precum S-Klasse sau A8 porneste de la 60.000 de euro fara taxe (sau 80.000 cu toate taxele incluse).
Mercedes S-Klasse a fost cu aproape 90 de unitati, cea mai bine vanduta limuzina de lux de pe piata locala, nivelul vanzarilor din primele sapte luni ale anului reprezentand o crestere de peste trei ori fata de aceeasi perioada a anului trecut.
De altfel, varianta de varf a gamei Mercedes S-Klasse - S65 AMG, cu un pret de lista de aproximativ 240.000 de euro (toate taxele incluse), a fost in prima jumatate a anului cea mai scumpa masina livrata de dealerii din Romania, potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.
O crestere importanta a inregistrat si Audi, modelul A8 realizand vanzari de aproximativ 50 de unitati, mai mult decat dublu fata de anul trecut.
De cealalta parte, Seria 7, modelul corespunzator al producatorului german BMW, a inregistrat vanzari de 33 de unitati in primele sapte luni, in scadere cu o treime fata de anul trecut.
Cu aproape 200 de unitati vandute, limuzinele din segmentul de lux au reprezentat in primele sapte luni ale anului mai putin de 1% din totalul masinilor de import vandute.
In ansamblu, vanzarile de autotursime de import au ajuns in primele sapte luni ale anului la 71.000 de unitati, in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului trecut.
Volumul total al autorismelor de import si autohtone vandute in primele sapte luni ale anului a fost de 145.154 de unitati, in crestere cu peste 12% fata de anul precedent.

Explozie la sapte luni
145.154 autoturisme vandute in crestere cu 12%
70.979 autoturisme de import vandute, in crestere cu 30,9%
74.175 de autoturisme romanesti vandute, in scadere cu 0,9%
182 de limuzine de lux (clasa F) vandute, in crestere cu 56,9%
Dacia a fost cea mai bine vanduta marca de masina romaneasca
Renault a fost cea mai bine vanduta marca de masina de import
SURSA: Apia, companiile

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO