Auto

Volkswagen calcă pedala de acceleraţie şi lasă COVID-19 în spate reluând producţia

Volkswagen calcă pedala de acceleraţie şi lasă...

Autor: Dorin Oancea

17.04.2020, 12:56 169

Fabricile mărcii Volkswagen îşi vor relua activitatea treptat. Producţia va începe iniţial la Zwickau şi Bratislava (Slovacia) începand cu 20 aprilie. Celelalte fabrici din Germania, Portugalia, Spania, Rusia şi SUA vor relua activitatea din 27 aprilie, informează compania.

Ulterior, in cursul lunii mai, vor începe treptat activitatea de producţie şi fabricile din Africa de Sud, Argentina, Brazilia şi Mexic.

„Odată cu slăbirea resticţiilor am stabilit o serie de condiţii pentru reluarea treptată a producţiei. Volkswagen s-a pregătit intens pentru aceste etape în ultimele trei săptămâni. Am dezvoltat un catalog cuprinzător cu măsuri pentru protecţia sănătăţii angajaţilor şi am restablit lanţurile de aprovizionare", a delarat Ralf Brandstätter, COO al mărcii Volkswagen.

Programul scurt va continua în fabricile Volkswagen din Germania, însă numărul angajaţilor aflaţi în această situaţie se va diminua odata cu reluarea activităţii succesive a producţiei. Aceasta se va alinia cu disponibilitatea pieselor, a dispoziţiilor date de Guvern si de Europa, a evoluţiei pieţelor şi in funcţie de modul de operare al fabricilor.

Andreas Tostmann, Membru al Consiliului Director al marcii Volkswagen a declarat: “Reluăm producţia şi logistica intr-o manieră etapizată şi organizată. Sănătatea angajatilor nostri are cea mai mare prioritate. Punem la dispoziţie spaţii sigure de lucru si un nivel maxim de protecţie a sănătăţii cu planul nostru de 100 de puncte. Conştientizăm responsabilitatea şi ne asigurăm de faptul că economia îşi revine şi autoturismele vor parăsi iar porţile fabricilor către distribuitorii şi clienţii nostri.”

Bernd Osterloh, Presedinte al Consiliului Muncitorilor, a declarat: “Nu am mai trecut printr-o astfel de situaţie. Cu toate acestea ştiu ca, colegii nostri sunt foarte motivaţi să reînceapa activitatea. Producţia este reluată după fiecare concediu, de aceea avem experienţă în acest proces. În lumina acestei pandemii, trebuie să ne adaptăm acestor rutine. Un răspuns este acela în privinţa asigurării de sănătate. Cu cele 100 de măsuri luate la Volkswagen, ţinem riscul de infectare cât se poate de jos. Acest lucru va seta un standard în industrie, dar trebuie sa fim realişti: la început, noile proceduri vor da curs unor intrebări şi parte din colegi vor fi mai rezervaţi. Niciodată nu am dezvoltat, produs sau vândut în asemnea condiţii. De aceea mă aştept ca directorii nostril să se asigure ca angajaţii sa se familiarizeze rapid cu aceste proceduri. A ne face timp pentru a răspunde întrebărilor este mai important acum decât cifrele de producţie zilnice.”

Divizia de Componente Volkswagen a început deja să reia producţia treptat la fabricile din Brunswick şi Kassel din 6 aprilie, urmând ca si fabricile din Salzgitter, Chemnitz şi Hanovra, precum şi cele din Polonia din 14 aprilie, pentru a sigura componente autoturismelor produse în China

În reluarea activităţii, compania poate să apeleze şi la experienţa dobândită odata cu lansarea producţiei din China, acolo au fost luate numeroase măsuri de protecţie şi s-au implementat cu success. 32 din 33 fabrici din China au reînceput producţia. Nu au fost raportate cazuri de coronavirus printre angajaţii de acolo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO