Bănci și Asigurări

Acţiunile jucătorilor bancari rămân un pariu interesant, chiar şi în pofida dării în plată

Acţiunile jucătorilor bancari rămân un pariu...

Autor: Liviu Popescu

02.08.2016, 00:07 1562

Un investitor care alege să mizeze pe acţiunile băncilor listate la bursa de la Bucureşti poate fi mulţumit de randamentele aduse, iar asta în pofida unor factori des­curajanţi precum legea dării în plată, care şi-a pus adânc am­prenta asupra bilanţurilor băncilor. Determinantă pentru acest lucru este creşterea consu­mu­lui care poate fi un magnet pentru creşterea creditării.

„Suntem în continuare pozitivi în special pe sectorul finan­ciar-bancar, care este printre puţinele sectoare ciclice repre­zentate pe Bursa de Valori. Credem că avansul economic al României, în special pe zona de consum, este un magnet puter­nic pentru creş­terea creditării şi a activitătii bancare“, consideră Horia Braun, director de investiţii al NN Investment Partners din Cehia.

De interes sunt şi utilităţile  şi ener­gia, dar care rămân la eva­luări mai reduse decât omo­logii lor din pieţele mai dezvoltate.

Directorul general al companiei de brokeraj Tradeville Ovi­diu Dumitrescu consideră că dacă se menţin tendinţele din primul trimestru, cele mai puternice creşteri ale profiturilor şi perspective pentru dividend le-ar putea avea Banca Transil­vania şi Electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO