Bănci și Asigurări

Adamescu a devenit oficial singurul acţionar semnificativ al Astra

Adamescu a devenit oficial singurul acţionar semnificativ al Astra

Autor: Ciprian Botea

09.09.2011, 00:00 431

Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a aprobat modificarea structurii acţionariatului Astra, cea mai mare companie din piaţa asigurărilor, în urma căreia omul de afaceri Dan Adamescu (desen) a ajuns la o participaţie de 99,7% din acţiunile asigurătorului. Adamescu a cumpărat în iunie, prin intermediul firmei Epsilon Estate Provider, 27,2% din acţiunile Astra de la grupul austriac Uniqa. Valoarea tranzacţiei a fost de circa 25 mil. euro.

Nova Trade Investment, o altă firmă controlată de Adamescu, deţine o participaţie de 72,7% din Astra. Acţiunile deţinute până anul acesta de Uniqa au fost cumpărate de austrieci în 2005 tot de la Dan Adamescu. Valoarea tranzacţiei de atunci a fost de 10 mil. euro, Uniqa încasând în iunie de 2,5 ori mai mult decât a plătit în urmă cu şase ani. Adamescu a devenit acum singurul acţionar semnificativ al companiei de asigurări. Alte 0,3% din acţiuni sunt deţinute de mai multe persoane fizice şi firme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO