Bănci și Asigurări

Afacerile britanicilor de la Aviva au ajuns la 25 mil. euro

03.03.2008, 19:47 16

Aviva Asigurari de Viata, unul dintre primii zece jucatori de pe piata de profil, a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 83 de milioane de lei (25 de milioane de euro), in crestere cu 30% fata de 2006.
Activele administrate de companie au urcat la 186 de milioane de lei (peste 51,5 mil. euro), cu 38% peste nivelul de la sfarsitul anului precedent.
"Suntem multumiti de rezultatul inregistrat in anul 2007. Am reusit sa crestem semnificativ in ceea ce priveste primele brute subscrise si sa atragem un numar important de clienti noi in portofoliul nostru, in special in timpul campaniei de aderare pentru Pilonul II (pensiile obligatorii - n. red.)", a declarat Shah Rouf, directorul executiv (CEO) al Aviva Group Romania. Principalii concurenti ai britanicilor de la Aviva pe piata locala sunt Asirom, BCR Asigurari de Viata, Asiban si Grawe.
De la data inceperii operatiunilor pe piata locala, in anul 2000, Aviva a atras circa 430.000 de clienti. Compania administreaza si 13 fonduri de investitii atasate asigurarilor unit-linked, din care cinci sunt in euro, cinci - in dolari si trei - in lei. Asigurarile unit-linked sunt polite cu fonduri de investitii atasate, care plaseaza cea mai mare parte din prima platita de asigurat in aceste fonduri, restul banilor fiind utilizati pentru acoperirea riscului asigurat.
Aviva Asigurari de Viata este prezenta si pe piata pensiilor facultative (pilonul III) cu fondul Pensia mea, care avea la inceputul lunii trecute circa 5.300 de participanti, fiind al patrulea jucator de pe aceasta piata, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.
Fondul avea active de circa 1 mil. lei la inceputul lunii februarie.
Grupul britanic este al patrulea jucator de pe piata pensiilor obligatorii (pilonul II), cu aproape 320.000 de clienti dupa cele patru luni de campanie care s-au incheiat la mijlocul lui ianuarie.
Piata asigurarilor de viata este estimata la 400 de milioane de euro in 2007 si ar putea creste cu 25-30% in acest an, estimeaza principalii jucatori. Prima companie pe pe piata este ING Asigurari de Viata, care a raportat pentru 2007 o crestere a afacerilor de doar 3%, la 149 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO