Bănci și Asigurări

Agricover Credit şi-a crescut profitul cu 42% în S1, la 14,6 mil. lei

Robert Rekkers, director general Agricover Credit IFN

Robert Rekkers, director general Agricover Credit IFN

Autor: Cristina Bellu

09.08.2016, 11:28 283

Pentru perioada menţionată, valoarea fondurilor acordate fermierilor a fost de 846.572 mii lei, în creştere cu 25% faţă de primul semestru al anului trecut, potrivit companiei.

"Rezultatele primului semestru demonstrează că abordarea nebirocratică şi specializată este apreciată de către fermieri. (...) Astfel, în primele 6 luni am acordat plasamente noi în valoare de peste 316 milioane lei, cu 15% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat Robert Rekkers, director general Agricover Credit IFN.

Numărul clienţilor cu credite în sold din primul semestru a fost de 1.860 fermieri, în creştere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015.

Creşterea a fost dată în special de segmentul clienţilor mici (până la 400 hectare), în timp ce numărul clienţilor mari a înregistrat o creştere uşoara.

În acelaşi timp a fost înregistrată o îmbunătăţire a ratei de neperformanţă a creditelor acordate reprezentand 0.9% din valoarea totală a creditelor acordate în primul semestru al anului comparativ cu perioada similară a anului trecut.

În prima parte a anului, Agricover Credit a deschis o sucursală în Piteşti, iar până la finalul lui 2016 compania prevede deschiderea de sucursale în Buzău şi Constanţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO