Bănci și Asigurări

Agricultura şi industria au fost cele mai creditate sectoare la jumătatea anului

Agricultura şi industria au fost cele mai creditate...

Autor: Liviu Popescu

16.09.2015, 00:05 148
Firmele care activează în agricultură şi în industrie au întregistrat o evoluţie pozitivă a creditării în luna iunie comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, în timp ce la polul opus s-au poziţionat serviciile şi construcţiile, potrivit datelor BNR.
 
Agricultura a înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere anuală, tendinţă similară cu cea din lunile precedente, respectiv 4%, la aproximativ 12 miliarde de lei (echivalentul a 2,8 mil. euro). Creşterea într-un an este de 500 mil. lei. Totuşi, ponderea finanţărilor acordate în acest sector în totalul finanţărilor a rămas redusă, respectiv 4%.
 
Firmele care activează în industrie aveau la finele lunii iunie credite contractate de la bănci de 62 mld. lei, în creştere cu 3% faţă de iunie 2014, adică 2 mld. lei, în timp ce finanţările care s-au îndreptat în sectorul administraţiei publice au cumulat aproape 16 mld. lei, un avans uşor faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut. Şi sectorul administraţiei publice are o pondere redusă în totalul finanţărilor acordate de bănci, res­pectiv sub 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO