Bănci și Asigurări

AIG Romania si-a majorat de 3,5 ori profitul in T1

21.05.2008, 14:00 9

AIG Romania, filiala locala de asigurari generale a gigantului American International Group, a incheiat primele trei luni cu un profit net de aproape 2,5 milioane de lei (0,7 milioane de euro), de 3,5 ori mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut.
"Rezultatul financiar este direct legat de politica de subscriere. Noi am avut o politica sanatoasa si nu suntem dispusi sa facem compromisuri la subscriere doar de dragul cresterii cifrei de afaceri", a declarat pentru ZF Mihnea Tobescu, directorul general al AIG Romania.
In timp ce profitul companiei a crescut de 3,5 ori, afacerile au scazut usor, cu 4,6%, pana la circa 59,9 de milioane de lei (peste 16,2 milioane de euro). AIG Romania este specializata de clienti corporate si nu practica asigurari auto, polite care reprezinta motorul de crestere al celor mai multe companii de pe piata locala.
Afacerile AIG se bazeaza pe asigurari de daune la proprietati, care reprezinta aproape 85% din portofoliu in primul trimestru, cu prime brute subscrise de 50,8 milioane de lei (13,8 milioane de euro). Fata de aceeasi perioada din 2007, primele brute subscrise din aceste polite au scazut cu 6,3%.
O pondere importanta in portofoliu, de 8,3%, o detin si asigurarile de incendiu si calamitati naturale.
Primele din acest segment au ajuns la aproape
5 milioane de lei (peste 1,3 milioane de euro) la sfarsitul primului trimestru, cu 10,4% peste nivelul din aceeasi perioada din 2007.
Pe asigurari de raspundere civila generala, care reprezinta 3,6% din total afacerilor, primele brute subscrise au fost de circa 2,2 milioane de lei (0,6 milioane de euro), cu 23,3% sub nivelul din primele trei luni din 2007.
"O cauza a scaderii primelor brute subscrise a fost faptul ca politele din unele programe multinationale nu au fost reinnoite, insa businessul local nu a fost afectat", a mai spus Tobescu.
AIG Romania are un capital social de 8,6 milioane de lei (2,4 milioane de euro), controlat de AIG Central Europe & CIS Insurance Holding Corporation (99,99%).
Grupul AIG mai detine pe piata locala o companie de asigurari de viata, AIG Life, al doilea jucator din piata de profil, si un adminsitrator de pensii private, AIG Fond de Pensii, al saselea jucator din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO