Bănci și Asigurări

Andreas Treichl, Erste: Suntem foarte mulţumiţi de rezultatele BCR, Sergiu Manea a făcut o treabă foarte bună

Andreas Treichl, Erste: Suntem foarte mulţumiţi de...

Autor: Cristian Hostiuc

31.07.2019, 14:10 373

Andreas Treichl, preşedintele Erste, spune că este foarte mulţumit de rezultatele operaţionale ale BCR şi de managementul băncii, deşi rezultatul final a fost afectat de un provizion de 150 milioane euro în urma pierderii unui proces în justiţie de către Banca pentru Locuinţe.

”Sergiu Manea (CEO al BCR) a făcut o treabă foarte bună, banca are rezultate operaţionale excelente”, a menţionat Treichl la Viena la conferinţa de presă de prezentare a rezulatelor financiare ale Erste pentru S1 2019

Potrivit raportului Erste, Grupul BCR a obţinut un profit operaţional în S1 de 149 milioane euro, faţă de 137 miioane euro în S1/2018. În urma provizionului de 150 mil. euro, rezultatul final a fost negativ, de 24 milioane euro. 

În acelaşi timp, BCR a anunţat astăzi că a înregistrat o pierdere netă de 20,8 milioane lei (4,4 milioane euro) în S1 2019 ca urmare a constituirii unui provizion excepţional legat de activitatea BCR Banca pentru Locuinţe, în pofida rezultatului operaţional solid, a costurilor scăzute de risc şi a performanţelor ridicate pe toate liniile de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO