Bănci și Asigurări

Andrei Rădulescu, BT: Acumularea de riscuri la adresa stabilităţii financiare va determina reacţia BNR

Andrei Ră­du­lescu, senior economist al Băncii Tran­sil­va­nia

Andrei Ră­du­lescu, senior economist al Băncii Tran­sil­va­nia

Autor: Cristina Bellu

15.08.2017, 00:05 603

Analiştii Băncii Transilvania consideră ca banca centrală ar putea să majoreze din toam­nă dobânda de referinţă în condiţiile în care are loc o accelerare a inflaţiei, evoluţia con­sumului se desfăşoară la un ritm peste po­tenţial şi au loc acumulări de riscuri la a­dresa stabilităţii financiare pe termen mediu.

„În scenariul macroeconomic central ne aşteptăm ca accelerarea inflaţiei, cu per­spec­tiva reintrării în intervalul ţintă în T3, evo­luţia consumului la un ritm peste po­tenţial şi acumularea de riscuri la adresa stabilităţii financiare pe termen mediu să deter­mine BNR să demareze ciclul monetar post-criză în 2017“, explică  Andrei Ră­du­lescu, senior eco­nomist al Băncii Tran­sil­va­nia.  

De altfel, conform stenogramei şe­dinţei din 4 august, banca centrală este pre­gătită să reacţioneze, în contextul carac­terului nesustenabil al modelului de creştere economică şi al riscurilor asociate politicilor fiscal-bugetare şi de venituri pro-ciclice. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO