Bănci și Asigurări

Ardaf raporteaza o crestere de 66% a incasarilor din prime

09.11.2004, 00:00 18



Primele brute subscrise la societatea de asigurari Ardaf, in primele noua luni, se ridica la 1.425 miliarde de lei (34,8 milioane de euro), in crestere cu 66,5% (in lei) comparativ cu vanzarile realizate in perioada similara a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei.



Subscrierile in polite de asigurari au generat companiei venituri de 1.376 de miliarde de lei (33,5 milioane de euro), iar primele incasate pentru produse de viata totalizeaza 48,3 miliarde de lei (1,1 milioane de euro).



Ardaf a inregistrat in primele trei trimestre incasari in valoare de 1.264 de miliarde de lei (30,8 milioane de euro), dintre care 1.225 de miliarde de lei reprezinta venituri din asigurari generale. Mai mult de 42% din totalul veniturilor reprezinta primele aferente politelor de raspundere civila auto obligatorie, incasarile pe acest segment inregistrand o crestere cu 76%. Ponderi importante detin si vanzarile de polite Casco, cu 22,6% si cele de asigurari Carte Verde, cu o cota de 11,3%. Astfel, peste trei patrimi din venituri sunt realizate de produsele de asigurare auto.



In primele noua luni compania a platit daune in valoare de 525,5 miliarde de lei (12,8 milioane de euro).



Compania desfasoara o operatiune de majorare a capitalului social cu 175 de miliarde de lei, pana la 350 de miliarde de lei (8,5 milioane de euro), prin aport in numerar al actionarilor. Majorarea de capital a fost aprobata la Adunarea Generala a Actionarilor care a avut loc la sfarsitul lunii septembrie si are ca scop sporirea lichiditatilor companiei. Cu aceeasi ocazie, AGA a hotarat numirea in functia de presedinte al Consiliului de Administratie (CA) al Angelei Toncescu, fost presedinte al CA la Asirom. La numai o luna de la numire, CA al Ardaf o decis revocarea din functie a acesteia.



Toncescu preluase la Ardaf functia de presedinte de la Steluta Racolta, aceasta parasind compania cu cateva luni in urma, dupa un conflict cu actionarii. Racolta a ramas in piata asigurarilor, fiind numita tocmai in Consiliul de Administratie al Asirom.



Actionariatul Ardaf este format in prezent din grupul Tender SA - 66,831%, Fondul Oamenilor de Afaceri - 5,22%, Clairmont Holdings Ltd - 9,092% si alti actionari - 18,857%. Pe piata nu sunt disponibile date despre Clairmont Holdings, o societate inregistrata in Cipru care a cumparat actiunile Ardaf de la Eurom Bank.



Rezultatele aferente anului anterior au plasat ARDAF pe locul 7 in ierarhia companiilor care practica asigurari generale si pe pozitia 14 pe segmentul asigurarilor de viata.



Actiunile companiei sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti. Ultimul pret a fost de 1.015 lei pentru o actiune, conditii in care capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 4,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO