Bănci și Asigurări

Asigurarea obligatorie a locuintelor, amanata din nou

01.05.2007, 18:13 13

Asigurarea obligatorie a tuturor locuintelor a fost din nou amanata, cel putin pana la 1 ianuarie 2008, din cauza restructurarii guvernamentale.
"Proiectul de lege este finalizat, dar pentru ca unele dintre ministerele care trebuie sa aprobe documentul au fost reorganizate si si-au schimbat denumirea, suntem obligati sa reintroducem actul normativ in circuitul de avizare, pentru a fi semnat si de noii ministri", a declarat Radu Mircea Popescu, consilier la Ministerul de Interne, citat de agentia Mediafax.
Conform lui Popescu, proiectul de lege ar trebui avizat de noile ministere si adoptat de Parlament pana la sfarsitul lunii iunie, adica inainte de vacanta parlamentara. Apoi, el ar trebui publicat imediat in Monitorul Oficial, pentru a intra in vigoare la inceputul anului viitor.
De altfel, aceasta reprezinta o noua amanare a legii asigurarii obligatorii a locuintelor, care trebuia sa intre in vigoare la inceputul anului curent. Conform acestui proiect, fiecare locuinta va trebui asigurata impotriva calamitatilor naturale (cutremure, inundatii, alunecari de teren), in limita maxima a 20.000 de euro, cu plata unei prime anuale de 20 de euro.
Fondul de locuinte din Romania depaseste 8 milioane, din care mai putin de 10% sunt asigurate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO