Bănci și Asigurări

Asirom a rămas cu 600.000 de poliţe auto şi property după primele nouă luni

Asirom a rămas cu 600.000 de poliţe auto şi property...

Autor: Anelis Baciu

19.11.2013, 00:06 151
Asirom, un asigurător de top zece, avea aproape 600.000 de contracte property, de răs­pun­dere civilă auto (RCA) şi Casco la sfâr­şitul lunii septembrie, în scădere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, po­tri­vit da­telor transmise de companie la solicitarea ZF.
 
Portofoliul de asigurări auto obligatorii a în­re­gistrat cel mai rapid ritm de scădere, de 30%. Numărul contractelor RCA aflate în vi­goa­­­­re la sfârşitul lunii septembrie era de 300.000, faţă de 418.000 în aceeaşi perioadă din 2012. Asigurătorul a majorat tarifele la RCA şi a trecut la o politică de segmentare mai rigu­roasă a clienţilor, la cerinţele companiei-mamă Vienna Insurance Group (VIG), care inten­ţionează să-şi reducă expunerea pe acest seg­ment, din cauza pierderilor mari pe care le ge­nerează.
 
Şeful VIG, prezent în urmă cu o lună la Bucureşti, declara că pierderile pe care grupul le înregistrează în România sunt cauzate în prin­­cipal de „politica de dumping pe care unii ju­­că­tori o practică pe RCA şi care poate ajunge chiar la limita ridicolului“.
 
Astfel, Asirom a urcat cu 10% tariful mediu pentru poliţele auto obligatorii, care în prezent ajunge la 650 de lei. Majorarea tarifelor a dus la contractarea cu 20% a vânzărilor de poliţe RCA, acestea totalizând 151 milioane de lei (34 mil. euro) în perioada ianuarie-septembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO