Bănci și Asigurări

Asirom a recuperat anul trecut despăgubiri de 17 mil. euro din reasigurare

Asirom a recuperat anul trecut despăgubiri de 17 mil. euro din reasigurare

Autor: Anelis Baciu

01.08.2012, 00:00 260

Asirom, una din primele cinci companii din piaţa asigurărilor generale, a recuperat anul trecut de la reasigurători 71 milioane de lei (circa 17 milioane de euro), reprezentând o treime din volumul total de 187 milioane lei al primelor cedate în reasigurare, potrivit raportului anual al companiei.

Volumul despăgubirilor recuperate din reasigurare a crescut cu 10% faţă de 2010, în contextul în care Asirom a cedat către companiile de reasigurare prime cu 47% mai mari. Peste 70% din valoarea primelor cedate în activitatea de reasigurare provine din segmentul asigurării de răspundere civilă auto (RCA).

Aliniindu-se la trendul pieţei compania a redus preţul poliţelor RCA la începutul anului trecut pentru a-şi dezvolta portofoliul de clienţi, iar prin cedarea în reasigurare a unui volum mai mare de poliţe a încercat echilibrarea portofoliului, în condiţiile în care pe segmentul RCA se înregistrează cel mai mare grad al daunalităţii. Asirom, companie controlată de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group, avea la finalul anului trecut active financiare totale de 710 milioane de lei, în creştere cu 97 milioane de lei faţă de 2010.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO