Bănci și Asigurări

Asitrans se lupta sa atinga o cota 2% din piata

15.08.2006, 19:02 23

Asitrans a inregistrat in primul semestru prime brute subscrise in valoare de 35 mil. lei (aproape 10 mil. euro), in crestere cu 131% fata de perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, profitabilitatea companiei a scazut.
"Cresterea nu a fost generata doar de asigurarile RCA, ci de aproape toate tipurile de asigurari. Aceasta crestere s-a datorat extinderii retelei teritoriale si faptului ca am mizat pe relatia cu brokerii", a declarat Bogdan Stan, director general la Asitrans.
Asigurarile de raspundere civila auto obligatorii (RCA) reprezinta 43% din portofoliul companiei. Primele brute subscrise aferente politelor RCA au crescut cu 350% fata de primele sase luni ale anului trecut, pana la 15,1 mil. lei (4,3 mil. euro). Anul trecut, tarifele Asitrans pentru aceste polite au fost printre cele mai mici din piata. Compania se bazeaza pe o promovare agresiva a asigurarilor auto, incepand de la reclama outdoor si pana la livrarea pliantelor publicitare impreuna cu mancarea chinezeasca. Societatea are un buget net de publicitate de 600.000 de euro in acest an.
Directorul general al Asitrans si-a stabilit o tinta de vanzari de 65 de mil. lei (peste 18 mil. euro) pentru acest an si castigarea a 1,55% din piata asigurarilor generale, fata de 0,78% in 2005. Pana la sfarsitul lui 2007, obiectivul asiguratorului este atingerea unei cote de piata de 2%. Asitrans intentioneaza sa deschida pana la sfarsitul anului inca 10 unitati teritoriale, numarul acestora ajungand astfel la 75. Societatea se va muta in curand intr-un nou sediu din zona de nord a Capitalei, unde a inchiriat un spatiu de 1.300 de metri patrati. Directorul Asitrans spune ca in acest an compania nu va inregistra profit, din cauza investitiilor mari in dezvoltare. In 2005, profitul net al companiei a fost de 166.000 de lei (45.000 de euro).
Asitrans a intrat recent pe piata leasingului, prin cumpararea unui pachet de 61% din actiunile societatii UNTRR Leasing de la Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) si altii. UNTRR este actionar la Asitrans, cu 37% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO