Bănci și Asigurări

Astra Asigurari anunta un cobranding cu austriecii de la Uniqa

28.06.2006, 20:11 24

Astra Asigurari organizeaza astazi o conferinta de presa in cadrul careia va anunta un cobranding cu grupul austriac Uniqa, care detine 27% din companie, spun surse din piata. Oficialii companiei de asigurari spun ca scopul conferintei de presa este anuntarea unei noi etape in "parteneriatul Astra Asigurari - Uniqa".
Grupul austriac a platit in urma cu un an 10 milioane de euro pentru 27% din Astra. Actiunile au fost cumparate de la societatea Nova Trade, apartinand omului de afaceri Dan Adamescu, care detine in prezent peste 72% din capitalul societatii de asigurari.
Astra a raportat pentru primele trei luni ale acestui an prime brute subscrise de peste 37 de milioane de euro, dublu fata de perioada similara a anului trecut. In 2005, compania a inregistrat afaceri de aproape 47 de milioane de euro si o pierdere de 6,2 milioane de euro.
Astra are un capital social de circa 43,8 milioane de euro (157,7 milioane de lei), actionarii companiei urmand sa discute astazi majorarea acestuia cu 10 milioane de euro. Astra este listata pe RASADAQ si are o capitalizare de circa 64 de milioane de euro (231,2 milioane de lei) la o cotatie de 3,9 lei/actiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO