Bănci și Asigurări

Astra renunţă la participaţia deţinută la Generali şi înfiinţează două societăţi imobiliare

Autor: Ciprian Botea

20.12.2010, 23:39 40

Acţionarii Astra, cea mai mare companie locală de asigurări,deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, au aprobat vânzareaparticipaţiei de 16% deţinută la Generali Asigurări în cadrul uneiadunări generale de la sfârşitul lunii noiembrie, totodată fiindprelungit mandatul membrilor consiliului de supraveghere şi fiindaprobată înfiinţarea a două companii imobiliare.

Astra deţinea 207,5 milioane de acţiuni la Generali, pachetul fiindevaluat la 20,7 milioane de lei (4,8 mil. euro). Dan Adamescu afost reales pentru un mandat de patru ani pe poziţia de membru şipreşedinte al Consiliului de Supraveghere. Totodată au fost realeşiîn funcţia de membri ai board-ului Alexander Adamescu, fiul omuluide afaceri, şi Ovidiu Boţocan. Acţionarii Astra au aprobat, deasemenea, înfiinţarea a două companii cu activităţi în domeniulimobiliar. Iniţial fusese supusă spre aprobare constituirea a treicompanii imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO