Bănci și Asigurări

Austriecii au mai luat 16% din Asirom de la minoritari

19.12.2007, 17:45 25

Grupul austriac Vienna Insurance, care a preluat recent circa 50% din Asirom de la omul de afaceri Ioan Niculae, a mai cumparat 16% din asigurator de la actionari minoritari in cadrul ofertei publice pe care a lansat-o la sfarsitul lunii noiembrie.
Austriecii au achizitionat din piata peste 106 milioane de actiuni cu aproape 23 mil. euro, grupul reusind sa cumpere astfel doar o treime din ce isi propusese cu aceasta oferta publica.
Actiunile au fost cumparate la un pret de 0,7535 lei fiecare, in conditiile in care pe piata titlurile Asirom se tranzactioneaza cu 0,7 lei. Asiguratorul, care dupa primele noua luni ocupa locul patru pe piata asigurarilor generale si cinci pe cea a asigurarilor de viata, are o capitalizare bursiera de aproximativ 128 mil. euro.
Nu se stie care dintre actionarii minoritari si-au vandut participatiile.
Potrivit ultimelor informatii disponibile, printre actionarii minoritari ai Asirom se numara Waterwe Ventures Ltd. (9,55%), Tarkul Estated Ltd. (5,39%), Damrosch Trading Ltd. (9,48%) si AVAS (circa 7%). Vienna Insurance este liderul pietei locale a asigurarilor si detine, pe langa Asirom, companiile Omniasig, Omniasig Life, Unita si Agras.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO