Bănci și Asigurări

Aviva vrea banii celor care contracteaza credite

15.07.2004, 00:00 26

Aviva Asigurari de Viata a lansat ieri un nou produs specializat pentru asigurarea in cazul contractarii creditelor. BetaCredit este un plan de asigurare de viata pentru credite prin care Aviva preia riscul financiar aferent pierderii vietii, a capacitatii de munca ori invaliditatii asiguratului, pe durata unui contract de imprumut.
Noul produs este conceput special pentru a raspunde nevoilor de acoperire prin asigurare a bancii in ceea ce priveste creditele.
Prin BetaCredit, banca primeste de la asigurator partea de credit ramasa de rambursat de catre client, in cazul in care decesul, din orice cauza, dar si invaliditatea totala sau partiala sau pierderea capacitatii de munca face imposibila achitarea obligatiilor catre banca.
Aviva plateste bancii sau creditorului, in cazul unui eveniment neprevazut, suma asigurata, in limita creditului restant. Cum aceasta suma scade in timp, BetaCredit ofera avantajul de a plati doar pentru imprumutul ramas de rambursat si nu pentru creditul initial.
Produsul Aviva permite ca din momentul acordarii creditului banca sa devina detinatorul asigurarii, ca alternativa la procedura de cesionare:
BetaCredit ofera, de asemenea, posibilitatea de a-i asigura pe ambii soti intr-o singura polita de asigurare in cazul in care acestia contracteaza un credit in comun. Daca unul dintre cei doi parteneri contracteaza un imprumut bazandu-se pe sprijinul financiar al celuilalt, iar unul dintre ei isi pierde viata, Aviva va plati beneficiarului asigurarii suma asigurata, care acopera valoarea creditului restant, dupa care contractul inceteaza. Cei doi soti sunt asigurati prin o singura polita (prima ramane constanta pe toata durata contractului) iar suma asigurata descreste odata ce contractul se apropie de scadenta.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO