Bănci și Asigurări

Avocaţii de la Filip & Company au asistat Banca Transilvania în emisiunea de obligaţiuni de 500 mil. euro pe pieţele externe

Avocaţii de la Filip & Company au asistat Banca...

Autor: Cristina Bellu

26.04.2023, 12:24 248

Filip & Company a acordat asistenţă Bancii Transilvania, cea mai mare instituţie de credit din România în funcţie de activele gestionate,  în lansarea unui program de emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de 1 miliard de euro, care într-o primă emisiune a atras de pe pieţele internaţionale 500 de milioane de euro.

Prima emisiune în baza programului constă în obligaţiuni non-preferenţiale eligible MREL cu o maturitatea de 4 ani care vor fi listate la Euronext Dublin.

Peste 80% din totalul emisiunii a fost subscrisă de investitori internaţionali, străini, din aproape 20 de ţări. Au subscris oferta 80 de investitori - fonduri de investiţii, instituţii financiare, fonduri de pensii, bănci comerciale şi centrale, precum şi companii de asigurare, BERD fiind investitorul ancoră, cu 90 de milioane de euro.

Echipa Filip & Company care a asistat Banca Transilvania în acest proiect a fost formată în principal din Alina Stancu Bîrsan (partener), Alexandru Bîrsan (partener), Rebecca Marina (senior associate), Marius Gheldiu (associate) şi Anca Bădescu (associate).

„Lansarea acestui program de emisiune de obligaţiuni de către Banca Transilvania este un pas important în dezvoltarea liderului pieţei bancare româneşti, de conectare la pieţele internaţionale de finanţare. Iar succesul considerabil al primei emisiuni de obligaţiuni a BT, care vine după o perioadă de incertitudine în sistemul bancar internaţional arată interesul cu care a fost primită şi încrederea investitorilor instituţionali internaţionali în Banca Transilvania şi în România”, spune Alina Stancu Bîrsan, partener şi coordonatoarea departamentului de Banking & Finance al Filip & Company.

Emisiunea a fost coordonată de Morgan Stanley în calitate de manager principal, alături de BT Capital Partners şi ING Bank, în calitate de manageri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO