Bănci și Asigurări

AXA a angajat IBM să îi administreze sistemul informatic

Autor: Ciprian Botea

16.03.2012, 00:00 179

Gigantul francez AXA a încheiat cu IBM un contract cu o durată de patru ani pentru furnizarea de servicii de administrare a sistemului IT al subsidiarei din România a asigurătorului, obiectivele principale fiind eficientizarea proceselor operaţionale şi reducerea costurilor. AXA a intrat pe piaţa locală în urmă cu doi ani prin preluarea Omniasig Life, un jucător de talie mică pe piaţa asigurărilor de viaţă.

Compania şi-a lansat oficial operaţiunile abia în luna mai a anului trecut, iar până acum nu a reuşit să ajungă să deţină o poziţie foarte vizibilă pe piaţă. În ciuda unei campanii agresive de promovare, AXA Asigurări a strâns anul trecut venituri din prime de 24 milioane de lei (5,7 mil. euro), fără să reuşească să intre în clasamentul primilor zece asigurători de viaţă. Oficialii companiei anunţau planuri ambiţioase în primăvara anului trecut, declarând că în trei ani vor să ajungă între primii cinci asigurători din punctul de vedere al subscrierilor noi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO