Bănci și Asigurări

Banca pentru Locuinte a BCR are verde de la BNR

08.07.2008, 18:02 29

BNR a inscris "BCR Banca pentru Locuinte" in registrul institutiilor de credit la categoria banci pentru economisire si creditare in domeniul locativ, iar institutia poate incepe activitatea de la data inregistrarii, respectiv 3 iulie.
Oficialii BCR au aratat saptamana trecuta ca Banca pentru Locuinte va deveni operationala in curand, fara sa indice insa un termen clar.
BCR Banca pentru Locuinte este astfel al treilea jucator de pe nisa economisirii si creditarii in domeniul locativ, alaturi de institutiile specializate detinute de grupurile Raiffeisen (austriecii fiind cei care au spart gheata pe aceasta piata in 2004) si UniCredit.
Proiectul unei banci specializate pe segmentul ipotecar a fost sustinut de austriecii de la Erste, actionarul principal al grupului BCR, care are astfel de subsidiare pe majoritatea pietelor unde activeaza.
BCR a infiintat banca specializata in economisire si creditare pentru locuinte in luna aprilie, cu un capital social de 45 de milioane de lei, iar la conducere a fost numit Petre Tulin, fost presedinte al HVB Banca pentru Locuinte si anterior director al Directiei Stabilitate Financiara in BNR.
De altfel, Raiffeisen Banca pentru Locuinte este in discutii pentru preluarea HVB Banca pentru Locuinte, insa negocierile incepute inca iarna nu au fost finalizate.
Administratorii societatii sunt Martin Skopek (cetatean ceh - presedinte), Christian Reingruber (cetatean austriac - vicepresedinte), Astrid Kratschmann (ceta-tean austriac - membru), Roman Kracik (cetatean ceh - membru), Dorin-Eugen Cojocaru (cetatean roman - membru), Schuster Karmen Gudrun (cetatean german), Erwin Bernhard (cetatean german).
Un pachet reprezentand 20% din actiunile bancii este detinut de Bausparkasse der Osterreichischen Sparkassen Aktiengesellschaft, banca de locuinte a grupului Erste.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO