Bănci și Asigurări

Banca Tiriac ajunge la 68 de unitati pana la sfarsitul anului

17.11.2005, 19:13 21

Banca Tiriac a inaugurat ieri o noua sucursala in Bucuresti si mai are in plan sa deschida inca o unitate in Miercurea Ciuc pana la sfarsitul anului.

Dupa deschiderea de ieri, banca opereaza o retea de 15 unitati in Capitala.

"Intentionam ca pana la sfarsitul acestui an sa deschidem o noua sucursala la Miercurea Ciuc, astfel numarul unitatilor noastre va creste la 68. Totodata vom reloca agentia Bancii Tiriac din cadrul magazinului Metro Otopeni in noul centru comercial care se va deschide la Baneasa", a declarat Carmen Popa, director Retea teritoriala Banca Tiriac.

Banca este orientata preponderent pe piata de retail, cea mai mare partea a clientilor sai fiind persoane fizice, conditii in care o buna prezenta teritoriala este esentiala pentru dezvoltarea afacerilor.

Wolfgang Schiswohl, vicepresedinte al bancii, spune ca dobanzile platite la depozite ar putea sa creasca usor in perioada urmatoare, insa totul depinde de evolutia dobanzilor pe piata monetara si de nivelul lichiditatilor. Pe de alta parte, el spune ca o marire a dobanzilor la credite "n-ar avea sens in acest moment", dar piata si concurenta vor avea ultimul cuvant de spus in acest domeniu.

Bank Austria Creditanstalt, actionarul majortiar al bancii care va rezulta din fuziunea dintre Banca Tiriac si HVB Bank, a publicat saptamana trecuta pozitia consolidata a celor doua institutii. Bancile detin active cumulate de aproximativ 2,5 mld. euro, corespunzator unei cote de piata de 8% si opereaza o retea de 77 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO