Bănci și Asigurări

Banca Transilvania are 30 mil. euro de la BERD pentru finanţarea IMM-urilor

Autor: Raluca Ghinea

24.10.2012, 00:00 269

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) împrumută Banca Transilvania cu 30 mil. euro pentru finanţarea întreprinderilor mici şi mijlocii, o treime din fonduri fiind destinată proiectelor de eficienţă energetică. BERD este cel mai mare acţionar al Băncii Transilvania, controlând 14,6% din titluri, şi este urmată de Bank of Cyprus, cu 9,9%.

Printre acţionarii semnificativi se regăsesc SIF Moldova (5%), preşedintele consiliului de administraţie al băncii Horia Ciorcilă şi International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii private a Băncii Mondiale.

Acţiunile băncii au închis sesiunea bursieră de marţi în scădere cu 1,1%, la 1,1650 lei. La această cotaţie, capitalizarea instituţiei de credit este de 2,22 miliarde de lei (circa 485 mil. euro). De la începutul activităţii sale în România, BERD a alocat aproape 6 miliarde euro în diferite sectoare ale economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO