Bănci și Asigurări

Banca Ucrainei condamnă dur practicarea în Ucraina a ceea ce BNR permite în România: preţuri la bunuri şi servicii în altă monedă decât cea locală

În România este generalizată afişarea preţurilor în euro la telefonie, maşini şi case, iar BNR nu face nimic.

În România este generalizată afişarea preţurilor în euro la telefonie, maşini şi case, iar BNR nu face nimic.

Autor: Mircea Nica

07.03.2022, 00:05 14196

Banca Naţională a Ucrainei (BNU) con­dam­nă deciziile întreprinderilor şi persoanelor fizice care, într-o situaţie atât de gravă pentru po­porul ucrainean, stabilesc preţuri pentru bu­nuri şi servicii în valută străină, potrivit in­formaţiilor publicate pe site-ul Băncii Naţionale din Ucraina.

„Banca Naţională a Ucrainei condamnă deciziile întreprinderilor şi persoanelor fizice care, într-o situaţie atât de gravă pentru po­porul ucrainean, stabilesc preţuri pentru bu­nuri şi servicii în valută străină, în special în do­lari americani sau euro, mai degrabă decât în grivne. Mai exact, BNU a luat cunoştinţă de ca­­zuri de stabilire a preţurilor de închiriere în Ucraina în euro“, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul BNU.

Banca Naţională din Ucraina mai atrage atenţia asupra faptului că grivna este moneda naţională a Ucrainei şi este singurul mijloc legal de plată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO