Bănci și Asigurări

Bancile cer clientilor programare la bani

19.05.2010, 23:53 26

De teama inmultirii jafurilor, dar si din cauza costurilor culichiditatile, bancile pretind clientilor sa le anunte cu cel putino zi inainte daca vor sa retraga o suma importanta de bani cash,chiar si de la 3.000 de euro in sus. Solicitarea este valabila siin cazurile in care este vorba de retragerea unui depozit in ziuain care acesta ajunge la scadenta.

Banci mari si cu logistica bine pusa in punct in privintaadministrarii numerarului cer sa fie anuntate in prealabil doarpentru sume mai mari de 10.000 de euro sau echivalentul in lei. Inunele cazuri si pentru sume mari birocratia merge pana la a impunesolicitari scrise facute la banca si cu doua zile inainte, clientiifiind obligati sa se "plimbe" de doua ori la o sucursala pentrupropriii bani.

Daca merg la o sucursala mare, clientii pot sa-si primeascabanii in ziua dorita si fara vreun anunt, dar isi asuma plata unuicomision de pana la 1% din suma retrasa. Cazurile in care clientiitrebuie sa anunte inainte ca vor sa retraga bani de la banca nusunt insa foarte frecvente in conditiile in care media depozitelorin banci ale populatiei nu depaseste 6.000 de lei, potrivit datelorFondului de Garantare a Depozitelor Bancare pe 2009. Cititi oanaliza pe larg in editia de maine a Ziarului Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO