Bănci și Asigurări

Bancile, cu ochii pe adolescenti

28.07.2004, 00:00 11



Banca Tiriac a lansat un nou produs, Cardul Adolescent, care se adreseaza adolescenailor, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, posesori ai unui act de identitate.



Produsul poate fi emis sub una din marcile Visa, Maestro sau Mastercard. Astfel pentru tinerii care calatoresc in afara tarii cu ocazia taberelor, excursiilor, banca ofera Visa Electron, un card alimentat in lei, dar care poate fi utilizat si in strainatate. Elevii/tinerii care studiaza in afara tarii pot utiliza cardul Visa Classic emis in valuta.



Tinerii care au domiciliul stabil in Romania pot beneficia de cardurile MasterCard si Maestro co-branded Banca Tiriac - Metro. Cele doua tipuri de carduri sunt carduri de debit, cu utilizare domestica, emise in lei si beneficiaza de taxe si comisioane reduse.



Avantajele oferite de cardul Adolescent sunt legate in special de evitarea riscurilor aferente transportului de numerar.



Bancile au inceput recent sa "atace" segmentul de piata al clientilor minori pentru a crea o "cultura" a utilizarii instrumentelor moderne de plata. Aceste investitii se integreaza in folizofia "cresterii clientelei", in perspectiva ca tinerii clientI vor continua relatia cu banca pe termen lung, nevoile lor diversificandu-se odata cu inaintarea in varsta. Pe langa produse de plata electronice bancile ofera de asemenea sI depozite la termen care pot fi constituite pe numele minorilor. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO