Bănci și Asigurări

Băncile vor refinanţa creditele propriilor clienţi fără comisioane şi garanţii suplimentare

Băncile vor refinanţa creditele propriilor clienţi fără comisioane şi garanţii suplimentare

Autor: Alexandra Chelu

23.11.2010, 17:08 41

Băncile ar putea fi obligate să accepte cererile de refinanţaredin partea propriilor clienţi bun-platnici potrivit condiţiilor decredtare anunţate de bancă pentru clienţii noi, fără comision deanaliză şi fără reevaluarea garanţiilor sau a gradului de risc,informează Mediafax Business.

"În cazul în care debitorul solicită refinanţarea creditului laaceeaşi bancă, în măsura în care acesta s-a dovedit bun-platnic,neînregistrând întârzieri la plata ratelor mai mari de 30 de zile,va beneficia: a) de toate condiţiile noii oferte de creditare; b)de neplata comisionului de analiză dosar; c) de acordara credituluide refinanţare, fără a fi condiţionat de reevaluarea gradului derisc şi, după caz, a garanţiilor aferente creditului", potrivitunui amendament la OUG 50/2010 privind creditele populaţiei, votatmarţi de deputaţii din Comisia pentru Buget, Finanţe şi Bănci.

OUG 50 se aplică şi contractelor de creditare aflate în derularela momentul intrării în vigoare a noilor reglementări, iar băncileau fost nevoite să lege dobânzile în funcţie deEURIBOR/ROBOR/LIBOR.

Instituţiile de credit au aplicat prevederile ordonanţei prinpăstrarea costului anterior, respectiv prin majorarea marjei dincontract. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO