Bănci și Asigurări

Batrannul CEC mizeaza pe adolescenti

20.01.2003, 00:00 17

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a gasit, dupa cum arata ultima miscare facuta, o noua nisa pe care poate miza pentru cresterea operatiunilor bancare: tinerii cu varsta cuprinsa intre 14 si 18 ani. Noile pachete de produse - intitulate sugestiv "Adolescent" -  oferite acestei categorii de posibili clienti, care de drept nici macar nu au voie sa faca operatiuni bancare, au insa in vedere, dupa cum spun oficialii CEC "educarea, inca de la varste mici, spre economisire".
Dar de fapt despre ce este vorba. CEC a anuntat ca incepand de saptamana aceasta se va adresa unei noi categorii de clienti: tinerii cu varste intre 14-18 ani. Mai exact le va oferi un pachet de produse specifice care cuprinde un depozit "Adolescent" si un credit "Adolescent". Numai ca pentru a putea deschide un astfel de depozit sau a obtine un credit, pana la urma se ajunge tot la parintii tinerilor, care vor fi nevoiti sa dovedeasca obtinerea unor venituri din care sa ramburseze eventualele rate sau vor trebuie sa faca drumul pana la sucursala CEC in momentul deschiderii depozitului.
De fapt pentru deschiderea unui astfel de depozit , ca de altfel si pentru lichidarea lui, prezenta parintelui sau a tutorelui legal la sucursala CEC este obligatorie. Suma minima de deschidere a unui depozit este de 500.000 de lei, iar depunerile minime ulterioare sunt de 200.000 de lei. Depozitul poate fi deschis pe o perioada de minim 3 luni, timp dupa care se poate obtine si un credit pe 3 ani in limita a 1.000 de euro echivalent in lei. Singura conditie este ca in momentul solicitarii creditului soldul minim al depozitului sa fie de un milion de lei. Banii pot fi folositi pentru  cumpararea de bunuri necesare copilului pe numele caruia a fost deschis depozitul.
CEC este in acest moment intr-un  proces de restructuare si de schimbare a strategiei, publicul tinta fiind persoanele cu venituri mici si medii. Peste 35% din volumul depozitelor in lei din banci sunt in acest moment concentrate la nivelul CEC, asta si pentru ca banii depusi la CEC au garantia totala a statului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO