Bănci și Asigurări

BCR Asigurări merge spre fuziunea cu Omniasig cu afaceri în creştere uşoară

BCR Asigurări merge spre fuziunea cu Omniasig cu afaceri în creştere uşoară

Foto Silviu Matei

Autor: Ciprian Botea

06.12.2011, 00:04 558

BCR Asigurări, companie controlată de asigurătorul austriac Vienna Insurance Group (VIG), a raportat pe primele nouă luni un profit brut de 11 milioane de lei (2,6 milioane de euro) în contextul în care afacerile au crescut uşor.

Asigurătorul a revenit anul trecut pe profit, cu un câştig net de 1,2 milioane de lei (285.000 euro) după doi ani consecutivi de pierderi. De exemplu, în 2009 fusese raportat un minus de peste 55 milioane de lei.

"Rezultatele obţinu­te într-un climat dificil pentru piaţa asigurărilor generale ne confirmă faptul că obiectivele propuse privind profitabilitatea pentru anul 2011 pot fi realizate", a spus Mihai Tecău, directorul general al BCR Asigurări.

Compania a subscris prime de 345 milioane de lei (82 mil. euro) în primele nouă luni, cu 3 milioane de lei peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, segmentul auto reprezentând mai mult de 80% din afaceri.

Subscrierile din asigurări Casco au crescut cu 24% în primele trei trimestre, la 163 milioane de lei, contrar tendinţei de scădere înregistrate pe piaţă. Asigurările de tip property au crescut la rândul lor cu 17%, până la 73 milioane de lei.

Afacerile din asigurări auto obligatorii (RCA) au scăzut însă cu 6,5% şi au ajuns la 125 milioane de lei.

BCR Asigurări încearcă să recupereze însă terenul pierdut pe acest segment şi are în prezent o campanie adresată celor 1,5 milioane de şoferi cărora le expiră poliţele de răspundere civilă auto pe final de an. Compania promite tractare gratuită a autovehiculului clienţilor care încheie o poliţă până la jumătatea lunii ianuarie.

BCR Asigu­rări se situa pe locul şase în piaţa asigurărilor generale la finalul lunii septembrie. Compania se află într-un proces de fuziune cu Omniasig, în urma căruia va rezulta cel mai mare asigurător local. Fuziunea este planificată să se încheie în prima jumătate a anului viitor.

Procesul a fost aprobat preliminar de către acţionarii celor două companii, iar în acest moment planul de fuziune se află pentru avizare pe masa Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Omniasig, controlată la rândul său de VIG, se situa la sfârşitul lunii septembrie pe locul doi în piaţa asigurărilor generale, cu subscrieri de 618 milioane de lei în primele nouă luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO