Bănci și Asigurări

BCR dezvolta relatiile cu chinezii

07.07.2000, 00:00 18



Banca Industriala si Comerciala a Chinei (BICC), cea mai puternica institutie financiara din Asia vrea sa intre mai puternic in afaceri cu Banca Comerciala Romana (BCR), pentru a dezvolta comertul dintre cele doua tari.

"Consider ca potentialul de colaborare intre bancile noastre este foarte larg si va fi exploatat pe masura amplificarii comertului exterior, a investitiilor si operatiunilor dintre Romania si China", a spus Keru Chen, vicepresedintele executiv al BICC, dupa o vizita in Romania.

Bancherii chinezi si-au exprimat intentia ca, impreuna cu partenerii romani, sa contribuie la extinderea relatiilor economice dintre cele doua state si la dezvoltarea afacerilor BICC in tara noastra. BCR si BICC au stabilit relatii de corespondent in 1998, deruland operatiuni cu acreditive, scrisori de garantie, si alte decontari.

Oficialii celor doua banci spera ca volumul operatiunilor dintre cele doua banci sa ajunga anul viitor la cateva zeci de milioane de dolari.

"Sper ca bancile noastre sa-si accelereze pasii in sprijinirea dezvoltarii economice din cele doua state. BICC aplica o politica de deschidere cat mai larga spre exterior si, in strainatate, ne aflam intr-un proces de crestere treptata a numarului de sucursale sau reprezentante", a precizat vicepresedintele executiv al BICC.

BICC este cea mai puternica institutie financiara de profil din Asia si a sasea din lume, potrivit clasamentului revistei "The Banker", cu un capital de rangul intai de peste 22,2 miliarde de dolari. BICC, care promoveaza o politica de deschidere la nivel mondial, are in prezent 3.600 de sucursale si filiale si peste 530.000 de salariati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO