Bănci și Asigurări

BCR finanţează IMM-urile cu peste 1,2 mld. lei. Sergiu Manea, CEO al băncii: Vrem să accelerăm businessurile româneşti sănătos, în siguranţă şi pe termen lung

Sergiu Manea, BCR:

Alături de Fondul Euro­­pean de Investiţii, BCR va acţiona ca un adevărat acce­lerator de business pentru afa­cerile româneşti

Sergiu Manea, BCR: Alături de Fondul Euro­­pean de Investiţii, BCR va acţiona ca un adevărat acce­lerator de business pentru afa­cerile româneşti

Autor: Cristina Bellu

26.09.2019, 08:30 450

BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţa locală, finanţează cu peste 1,23 mld. lei activi­tatea curentă şi investiţiile întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), în baza unui acord cu Fondul European de Investiţii (FEI), care acoperă o garanţie de 60%.

„Există provocări şi oportu­nităţi la tot pasul într-o econo­mie în schimbare. În acest con­text, alături de Fondul Eu­ro­­pean de Investiţii, BCR va acţiona ca un adevărat acce­lerator de business pentru afa­cerile româneşti. Mai mult de­cât costuri de finanţare foarte bune, aducem expertiză în struc­tu­rarea finanţărilor şi manage­men­tul riscului. Vrem să ac­ce­lerăm busines­su­rile româneşti să­nătos, în siguranţă şi pe termen lung“, spune Sergiu Manea, preşe­dintele BCR.

Din 2017 până în prezent, BCR a finan­ţat cu circa 500 mi­lioane de lei peste 300 de IMM-uri în cadrul progra­mului Iniţiativa pentru IMM-uri.

Tranzacţiile beneficiază de spri­jinul Uniunii Europene prin pro­gramul Iniţiativa pentru IMM-uri, finanţat de Uniunea Europeană, prin FEDR şi Horizon 2020, şi de către Fondul European de Investiţii şi Banca Europeană de Investiţii.

În prezent între BCR şi FEI mai există în vigoare un acord de finanţare şi garantare destinat accordării de împrumuturi în lei pentru fermierii şi antreprenorii din zonele rurale, prin programul FEI AGRI, şi un acord de garantare destinat acordării de împrumuturi pentru clienţi micro, inclusiv start-up-uri, prin programul COSME.

BCR a înregistrat în primul semestru al anului 2019 (S1) o creş­tere de 8% a portofoliului de credite comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la un stoc de 37,8 mld. lei. De asemenea, profitul operaţional al băncii a fost de 822 mil. lei, în creştere cu 10,9% în S1/2019 faţă de primul semestru al anului 2018.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO