Bănci și Asigurări

​BCR Leasing a acordat finanţări de 119 mil. euro în primul semestru, în creştere cu 46%

​BCR Leasing a acordat finanţări de 119 mil. euro în...

Autor: Anelis Baciu

16.08.2016, 13:36 319

BCR Leasing, al treilea jucător din piaţa leasingului financiar, a acordat în primele şase luni ale anului finanţări în valoare de 119 milioane de euro, în creştere cu 46% faţă de acceaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai mari creşteri ale finanţărilor au fost înregistrate pe segmentul vehicule comerciale uşoare şi autoturisme, unde volumele finanţate au crescut cu 77% respectiv 43% fata de primul semestru 2015.

Leasingul auto reprezintă principalul business al BCR Leasing, cu o pondere de 79% în totalul finanţărilor, în timp ce leasingul pentru echipamente şi utilaje reprezintă 21%.

„În aceeaşi măsură în care susţinem sectoarele productive din industrie, transporturile, serviciile şi comerţul, ne propunem să contribuim la susţinerea financiară a întreprinzatorilor din agricultură, pentru a-i ajuta să exploateze mai eficient potenţialul existent, a declarat Bogdan Speteanu, director general al BCR Leasing.

În ceea ce priveşte profitabilitatea, BCR Leasing se poate lăuda cu un profit de 14,5 milioane de lei conform standardelor internaţionale IFRS.

BCR Leasing are o cotă de piaţă de peste 10%, iar principalii săi competitori sunt UniCredit, jucătorul independent Impuls Leasing, Raiffeisen şi BRD Sogelease.

Companiile de leasing financiar au acordat în primul semestru finanţări noi în valoare de aproximativ un miliard de euro, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO