Bănci și Asigurări

BCR Leasing si-a dublat afacerile in primul trimestru

24.04.2008, 18:51 11

BCR Leasing, al doilea jucator de pe piata de profil, a acordat finantari de 156,2 milioane de euro in primul trimestru al acestui an, aproape dublu fata de aceeasi perioada din 2007.
Potrivit companiei, cresterea s-a datorat lansarii unor servicii noi, dar si unui portal pentru clienti, unde acestia pot afla informatii despre contractele de leasing.
Pe segmentul de automobile, finantarile acordate au urcat cu 43%, pana la 44,1 mil. euro, acestea reprezentand 28,3% din total. Comparativ cu primele trei luni ale anului trecut, ponderea acestora s-a redus cu circa 10 puncte procentuale.
Pe segmentul de vehicule comerciale, finantarile acordate de BCR Leasing au crescut de aproape patru ori in aceasta perioada, ajungand la 84,4 milioane de euro, in special datorita unor campanii de promovare derulate de companie. Aceste finantari au o pondere de 54% in totalul celor acordate, fata de 28% in primul trimestru al anului trecut.
Leasingul pentru echipamente reprezinta aproape 13% din finantarile acordate, ponderea fiind in scadere fata de primul trimestru al anului trecut, cand a fost de 24,7%, in timp ce leasingul imobiliar reprezinta circa 5% din finantarile acordate. Valoarea totala a contractelor de leasing incheiate de companie (inclusiv comisioane si dobanzi) este de aproape 201,4 mil. euro, fata de 103,8 mil. euro in primele trei luni ale anului trecut. BCR Leasing si-a propus sa acorde in 2008 finantari de 500 mil. euro, cresterea fata de 2007 fiind de 25%.
"Obiectivele noastre pentru anul 2008, cantitative si calitative, vizeaza asigurarea unui ritm de crestere al societatii superior ritmului mediu de crestere al pietei leasingului financiar, asigurarea unui raport echitabil intre profit, risc si cota de piata, pe fondul unei cresteri permanente a calitatii serviciilor acordate, pe toate zonele de competenta", a declarat Claudiu Stanescu, directorul general al companiei.
BCR Leasing este controlata de BCR (88,77%) si Financiara SA, o companie a grupului BCR (10%), restul actiunilor fiind detinute de persoane fizice. Compania are in prezent 156 de angajati, numarul acestora urmand sa fie majorat cu pana la 10% in cursul acestui an. BCR Leasing are 29 de unitati teritoriale, din care 5 sunt in Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO