Bănci și Asigurări

BCR s-a aliat cu Depozitul de Calculatoare pentru piata IT

08.12.2005, 19:11 20

BCR a lansat ieri al doilea card co-branded din portofoliu, emis in colaborare cu distribuitorul de tehnica de calcul "Depozitul de Calculatoare". Cardul, sub licenta Visa, ofera accesul la o linie de credit de pana la 5.000 de euro - echivalent in lei - si are valabilitate de cinci ani. Dobanda pentru sumele utilizate este de 22% pe an.

Ion Matei, directorul directiei de carduri din BCR, spune ca modelul, experimentat pentru prima data in august, cu retailer-ul Altex, a avut succes si ca banca va lansa alte astfel de produse.

"Pana acum am emis 17.000 de carduri co-brand in colaborare cu Altex, iar ritmul este in prezent de aproximativ 700 pe zi. In ianuarie vom lansa inca un astfel de card si vor urma si altele in 2006", a declarat Matei. El spune ca acest produs relativ nou are potentialul de a revitaliza piata cardurilor de credit, care a evoluat sub asteptari. Pana acum BCR nu a emis decat 65.000 de carduri de credit standard, din care 23.000 in ultimul an. De altfel, mai spune Matei, pe plan mondial peste 70% din cardurile de credit sunt de acest tip, oferind diverse avantaje, pentru a atrage interesul clientilor.

Cardurile co-brand sunt cofigurate pe strucutura cardului de credit standard, avand avantajul ca partenerul cu care banca le emite ofera diferite avantaje posesorilor. Oficialii de la Depozitul de Calculatoare spun ca planul de marketing pentru 2006 va contine "cu siguranta" discount-uri, tombole si diferite concursuri pentru posesorii de astfel de carduri, dar nu au oferit detalii.

BCR a redus recent dobanzile la creditele pe card cu 3 puncte procentuale, la 23% pe an, respectiv 22% pentru cele co-brand.

Clientul beneficiaza insa de o perioada de gratie de pana la 50 de zile, timp in care nu plateste dobanda pentru sumele utilizate (respectiv daca sumele trase sunt rambursate integral pana la data de 20 a lunii urmatoare tranzactiei).

Banca solicita rambursarea lunara doar a dobanzii aferente sumelor utilizate, ceea ce permite oferirea unor plafoane de finantare mai ridicate. Intre timp BCR a ajuns insa la concluzia ca prin acest mecanism plafonul poate ajunge la nivelul a 16 salarii nete lunare, fata de 14 in cazul celui cu Altex. Banca ia in considerare si alte venituri certe lunare, care pot fi dovedite. BCR spune ca la un venit lunar net de 700 de lei plafonul de creditare poate urca pana la 10.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO