Bănci și Asigurări

BCR scoate la vanzare pachetul de 25% din Asiban

27.06.2007, 17:57 25

BCR intentioneaza sa vanda participatia de 25% la compania de asigurari Asiban, a declarat ieri Nicolae Danila, presedintele executiv al institutiei de credit.
Pe langa BCR, ceilalti actionari ai Asiban sunt BRD-SocGen, CEC si Banca Transilvania, care detin fiecare 25% din compania de asigurare. "Ne vom pozitiona pe partea vanzatorului. Acum analizam, dar decizia va fi de a vinde", a spus Danila.
Recent, Banca Transilvania si BRD-Groupe Societe Generale i-au anuntat deja pe ceilalti doi actionari ca vor sa vanda participatiile de cate 25% detinute la Asiban, iar BCR si CEC au drept de preemtiune pentru aceste pachete de actiuni. Radu Ghetea, presedintele CEC, a afirmat saptamana trecuta ca banca pe care o conduce a primit solicitarea din partea BT si BRD si va analiza, impreuna cu unicul actionar al CEC, Ministerul Economiei si Finantelor, posibilitatea de a prelua acest pachet sau chiar intreaga societate.
Avand in vedere ca BCR, BRD si Banca Transilvania au declarat ca vor sa isi vanda participatiile, CEC va avea drept de preemtiune la cumpararea actiunilor. Grupul BCR detine deja doua societati de asigurare, respectiv BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO