Bănci și Asigurări

BERD: Banca Transilvania nu are riscuri de refinantare

15.10.2008, 20:38 52

Banca Transilvania nu are riscuri de refinantare si nici nu detine in portofoliu asa-numite "active toxice", sustine BERD, actionarul principal al bancii cu o participatie de 15%.

Institutia financiara internationala afirma ca imprumutul sindicalizat de 102,5 milioane de euro, aprobat recent si aranjat de IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale, ii va permite bancii sa continue sa acceseze resurse pentru a acorda finantare antreprenorilor romani, precum si pentru a da credite pentru cumpararea de locuinte. De asemenea, BERD a eliberat prima transa dintr-o facilitate de finantare rurala. Incepand din 1999, institutia a investit aproximativ 80 mil. euro in BT. BERD sustine ca banca este bine capitalizata si administrata si ca va continua sa o sprijine in conditiile turbulentelor economice globale.
Banca Transilvania este unul dintre primii cinci jucatori de pe piata dupa active.
Recent, a redus la maximum creditarea in valuta a clientilor de retail in contextul scumpirii finantarilor in moneda straina si al noilor norme prudentiale impuse de BNR. De asemenea, banca a modificat recent si conditiile de acordare a creditelor in lei prin introducerea unui comision suplimentar fata de perioada verii.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO